Mitt horoskop: Januari-Februari 2023

Hur ser kommande tid ut för just ditt stjärntecken? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog som gäller för januari-februari 2023, mellan 19/1 till 2/2.

Astrohörnans horoskop skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, en av Sveriges främsta astrologer.

Kerstin har över 35 års erfarenhet av astrologi och har både skrivit böcker, hållit i kurser, och föreläst om ämnet.

Utöver det har hon även en kandidatexamen i filosofi från Wayne State University i USA och driver en egen hemsida med fokus på astrologi.

Kerstin Bylund-Paulsson skriver Astrohörnans horoskop

Här kan du ta del av hennes tolkningar från stjärnhimlen just nu i horoskopet för kommande period, januari-februari:

Väduren 19/1-2/2

Det du har väntat på ser nu ut att bli verklighet! Mars, som styr Vädurens tecken är nu åter på sin vanliga bana. Inga fler missar eller felberäkningar. Du är in the flow. Är du född kring 29/3 har du extra energi och framgång.

Relationer

Eventuella problem med närstående går mot sin lösning. Du vet vad du vill ha sagt och exakt hur du ska formulera dig. Dels kan du tacka Mars för den extra energin och framgången, dels Merkurius kommunikatören, som är med i leken och är nu också på framåt marsch. Med Merkurius verktyg imponerar du även på chefer och kollegor med god hjälp från Uranus, nydanaren.

Pengar, januari-februari

Ekonomin ser ut att må bra hela perioden mycket tack vare dina goda idéer och förmågan att omvandla dem till konkreta resultat.

Kärleksliv

Kärlek och vänskap är starkt gynnade under perioden. Gammal kärlek rostar aldrig! Inte heller gammal vänskap. Mot slutet av perioden märker du att du är mycket lättrörd. Känslorna kan kanaliseras i någon form av kreativitet.

Läs mer: Stjärntecknet som oftast blir seriemördare

Oxen 19/1-2/2

Kärlek, nymåne, januari-februari

Du är öppen för kärleksinviter under perioden och nymånen 21/1 borde vara extra spännande i det avseendet! Strax därpå, möts Venus och Saturnus och du får ett slutgiltigt beslut om en viktig relation.

Venus byter tecken de sista dagarna i januari och sprider då sin glans på den delen av horoskopet som kopplas till vänner eller andra grupperingar som är viktiga för dig. Den empati du visar gör att många dras till dig. Oxar försöker nu medla mellan känslor och behovet att ha koll på fakta.

Arbete, karriär

Solen och Saturnus skänker starka krafter inom karriären. Du är ambitiös och vinner respekt, speciellt under perioden för er födda 23-25/4 men alla Oxar har siktat på bestämda mål de senaste par åren. Det är inte för sent att ta ett kliv upp i hierarkin! Perioden talar för en tid att så frön. Det är inte slut på framgångarna!

Födda 19-20/4 är inne i en stark och berikande period.

Tvillingarna 19/1-2/2, horoskop

Relationer, kärlek

Framåtandan är det inget fel på. Alla Tvillingar påverkas men i synnerhet er födda 29-31/5. Mars bistår med massvis med energi och viljestyrkan är på topp. Runt 5/5 behöver du dock ta extra stor hänsyn till en partners önskemål. Då är Mars och Venus i ett spänt förhållande till varandra. Intressant lär det bli i alla fall!

Din styrare Merkurius jobbar på i Stenbockens tecken. Du vill ha koll på läget och kunna styra (ibland med järnhand) saker och tings utveckling. Här finns inget utrymme för önsketänk. Stora förändringar väntar runt hörnet och du vill vara beredd.

Nymåne, horoskop

Sällskapslivet är föremål för stark tillväxt. Slå ihop dig med likasinnade, unga som gamla. Olika grupper som du går med i visar en del av den du håller på att bli. Var uppmärksam på nya människor som kommer in i ditt liv kring nymånen 21/1.

Partnerskap är i fokus 26-27/1. Tillsammans med Jupiter går du en löftesrik tid till mötes. Det kanske är nu du möter den rätte.

Kräftan 19/1-2/2

Utbyte av idéer och tuffa förhandlingar står på periodens program. Det går lätt prestige i frågor men 22-24/1 är utsikterna för en fredlig lösning goda. Kräftor fortsätter att möta dynamiska människor som provocerar men visar också vägen till en djup personlig utveckling. Kärlekslivet fortsätter också att vara dynamiskt men även relationer till barn.

Relationer, kärlek, januari-februari

Vissa inställningar du har till kärleken och/eller din partner behöver omprövas. Transformative energier är i rörelse tack vare både Saturnus och Venus. I början av perioden finns möjligheter till en nystart.

Arbetsliv, horoskop

Dörrarna till karriärframgångar som slogs upp tidigare i år står fortfarande öppna. Varför inte kliva över tröskeln och ta emot chanser som erbjuds?

Merkurius och Uranus strålar samman de sista dagarna i januari. Du har de riktigt goda idéerna. Dessutom går de att tillämpa praktiskt och fler än du själv har nytta av dem.

Lejonet 19/1-2/2

Kärleksliv, januari-februari

Även denna period finns mycket goda inflytanden inom partnerskap. Redan vid periodens början märks att du och din partner har landat i något med goda utsikten att vara länge. Mot slutet av januari borde allt vara klappat och klart.

Nymåne, horoskop

Ta till vara nymånen 21/1! Nymånen betyder nya chanser. Är du född 18-22/8 borde du i allra högst grad vara medveten om detta partnerskapstema.

Ekonomi, karriär

Med Neptunus med i bilden kan du känna att ett personligt inflytande i största allmänhet lyser med sin frånvaro. Det är inte riktigt sant men du märker att ibland har du svårare än vanligt att få din vilja igenom. Ekonomiska frågor kan också vara lite svåra att greppa. Neptunus löser upp olika tillstånd för att de ska få en ny, mer robust form längre fram.

Är du född runt 1/8 är du efterfrågad i diverse sammanhang. Du gör ett starkt intryck och kan vara den som tar an en ledarroll.

Jungfrun 19/1-2/2, horoskop

Relationer, karriär

Du börjar njuta av ett lite mer utåtriktat liv nu när Merkurius har lagt in en högre växel. Du är mer intresserad av att träffa folk istället för att sitta hemma i din egen kammare. Nog för att det har varit mysigt! Dessutom tycker du att tiden nu är inne att konkurrera för en högre position inom karriären.

Du har lärt dig väldigt mycket på senare år, förfinat dina färdigheter och nu vill du visa upp vad du kan. Födda 6-9/9 drar extra stor nytta av inflytanden inom karriären under perioden med hjälp av Uranus friska fläktar. Dra nytta av nymånen 21/1!

Kärleksliv, januari-februari

Födda 20-23/9 får nu (och ett bra tag framöver) ta del av Plutos berikande och djupt förnyande krafter inom kärleken. Det är bara att gratta! Om det inte räcker med ett fantastiskt kärleksliv ger Pluto kreativiteten en rejäl skjuts framåt. Så djupa inflytanden inom kärlek, barn och kreativitet kommer inte igen på många, många år.

Läs mer: Det ska du aldrig göra mot din partner – enligt deras stjärntecken

Vågen 19/1-2/2

Relationer, januari-februari

Venus harmoniserar fint med din sol i Vågens tecken och underlättar allt vad relationer heter! Det är goda nyheter. Nymånen 21/1 är också med och skapar goda möjligheter att hitta den rätta partnern för dig. Utan tvekan inleds perioden med stor lycka och mycket nöjen. Ta för dig! Kring den 24/1 tar du relationer på extra stort allvar.

Venus, din styrare, reser vidare till Fiskarnas tecken 28/1. Då kan du låta drömmarna fara iväg med dig. Du tänker med hjärtat istället för huvudet. Är det bra? Det kan bara du avgöra. Vänner får definitivt ta del av din snällhet.

Nymåne, horoskop

Äntligen verkar det som du får långväga besök du har sett fram emot. Eller så kommer du själv iväg på något kul. Temat är att vidga vyerna på ett eller annat sätt. Blir kursen eller utbildningen du sett fram emot av nu? Livet känns rikare.

Arbetet är du sparsamt intresserad av men du kan göra framsteg speciellt om du kopplar på intuitionen i olika situationer.

Skorpionen 19/1-2/2

Nya tongångar finns på hemmaplan. Nymånen 21/1 annonserar planer på förnyelse delvis med hjälp av Saturnus som stabiliserar samtidigt som Uranus är med på scenen och uppmanar till uppfräschning. Är du född 18-19/11 känns det extra tydligt.

Kärleksliv, vänskap

Efter att ha lagt ner mycket tid och omsorg på hem och familj är det dags att komma ut bland folk. Festa, gå på teater och se till att du syns bland folk. Kärleken frodas, du leker och älskar, speciellt efter 28/1.

Ekonomi, pengar

Det lossnar på finansfronten. Besked du behöver och har väntat på kommer nu så sakteligt. Mer info kommer snart. Merkurius är åter på banan och ger dig praktisk information du behöver.

Karriär, arbete, januari-februari

Det nya jobbet väntar! Nu är dörrarna öppna. Större frihet och intressantare uppdrag är det du söker.

Vid januari månads slut lossnar det inom partnerskap. Ni har lättare att förstå varandra när Merkurius och Uranus samarbete. Större öppenhet råder.

Skytten 19/1-2/2, horoskop

Relationer, kärleksliv

Ödet gynnar det modiga har det sagts. Nu fattas i alla fall inte modet hos Skyttar speciellt er födda 27/11-1/12. Jupiter ger kraften som behövs. Kärleken har hamnat under lupp och det som upptäcks är idel glädjeämnen. Det kan definitivt vara läge för tillskott i familjen om det är något du drömt om. Jupiter gynnar horoskopets femte hus som handlar om barn, kärlek och kreativitet.

Venus kastar ett ljuvligt ljus över hemmet periodens andra del. Försköna din omgivning och ödsla din gästvänlighet över familj och vänner.

Ekonomi, karriär, januari-februari

Det börjar klarna på den ekonomiska fronten. Merkurius tillsammans med Uranus ger en klarare syn på läget och lovar nya inflytanden som gagnar ekonomin. Dessutom ger samma planeter framgångar inom karriären. Det du säger gör intryck och höjer ditt anseende.

Många frågor går nu mot sin lösning i relation till partners men akta dig för att vara otålig under perioden speciellt om du är född 1-3/12. Risk för konfrontationer och ordkrig finns.

Foto: Shutterstock

Stenbocken 19/1-2/2

Januari-februari

Stenbockar fortsätter att vara hyperaktiva. Er födda 18-19/1 står för de mest dynamiska förändringarna. Praktiskt taget alla av er känner av Merkurius rastlöshet och nyfikenhet. Att tala, skriva och allmänt ha många järn i elden beskriver perioden väl. Tankarna surrar men nu vet du bättre hur du ska förhålla dig till allt som sker.

Hjälp att reda ut tankarna kommer från både Merkurius och Uranus som bidrar med nya infallsvinklar. Merkurius går nu i Stenbockens tecken och ger god planeringsförmåga men det ser också ut som om just den förmågan kan komma till uttryck på ett kreativt sätt. Det kreativa du visualiserar kan ta fast form! Det är Saturnus, din styrare, gåva.

Hälsa, horoskop

I början av perioden är Venus i Vattumannens tecken som för Stenbockar hamnar i horoskopets andra hus av tillgångar men sätter även fokus på det kropps- och jordnära. Unna dig något nytt. Kosta på dig en behandling eller ta långa promenader i naturen.

Ta inte hälsan för given. Ta det lilla lugna om du kan. Arbetet har krävt mycket av dig på senare tid.

Vattumannen 19/1-2/2

Relationer, hemmaliv

Det brukar inte finnas mycket att klaga på när Venus vibbar genomsyrar ens stjärntecken, vilket nu är fallet för Vattumän. Åtminstone fram till 28/1. Venus vill helst ta det lugnt, ta emot uppmärksamhet och njuta av det ljuva i tillvaron. Venus vill ha goda relationer men vill också försköna tillvaron så varför inte skaffa något nytt till hemmet eller garderoben? Kring 23/1 kan du faktiskt vara lite återhållsam.

Ska det vara något nytt ska det hålla hög kvalité och vara länge. Kring det datumet får Venus nämligen sällskap av Saturnus som gärna lägger locket på överdrifter. För er födda 13-15/1 känns Saturnus närvaro ganska tydligt.

Ekonomi, horoskop

Efter 28/1 förflyttar sig Venus och ditt ha-begär växer i styrka. Goda inköp kan göras med hjälp från både Uranus och Pluto men låt inte drömmarnas förverkligande kosta skjortan!

Kärleksliv, Januari-Februari

Mars i Tvillingarna sätter fart på kärlekslivet – äntligen, efter en lång period då det kan ha känts som om du trampat vatten på det området. Din kreativa ådra väcks till liv och du drar äntligen igång olika projekt. Ditt sociala liv kommer också igång efter en tid av dvala.

Ta vara på nymånen 21/1. Lägg grunden för framtida planer.

Läs mer: Stjärntecknet som oftast är otrogna

Fiskarna 19/1-2/2, horoskop

Neptunus är fortfarande väldigt kännbar för Fiskar men synnerligen för er födda kring 14/3. Flykten bort från vardagstristess är farligt nära. Använd energierna till något konstruktivt som ändå bär Neptunus prägel: musiken, konsten, andlig utveckling. Inflytandet kommer inte igen under din (eller någon annans) livstid.

Jupiters inflytande spär på ”flykten” inåt. Där finns stora gåvor att hämta. Missa inte chansen.

Relationer, horoskop

Venus i Fiskarnas tecken från 28/1 blir en tid av njutning. Hårt arbete lockar inte nu. Städningen får vänta. Nu är det ljuva livet som hägrar. Du kan även ta på dig diplomathatten och medlar i eventuella konflikter. För egen del vinner du positiv uppmärksamhet. Du är en uppskattad person och får bevis på det.

Det fortsätter att röra på sig hemma. Blir det aldrig lugn och ro och förutsägbara rutiner? Jo, men inte just nu. Saker och ting går i alla fall framåt till skillnad för hur det varit i flera månader

Horoskopen skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, här hittar du hennes böcker.

Exit mobile version