Foto: Shutterstock

Mitt horoskop 2023: Januari

Hur ser kommande tid ut för just ditt stjärntecken? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog som gäller för början av 2023, 5-19 januari.

Astrohörnans horoskop skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, en av Sveriges främsta astrologer.

Kerstin har över 35 års erfarenhet av astrologi och har både skrivit böcker, hållit i kurser, och föreläst om ämnet.

Utöver det har hon även en kandidatexamen i filosofi från Wayne State University i USA och driver en egen hemsida med fokus på astrologi.

Kerstin, Astrologen
Kerstin Bylund-Paulsson skriver Astrohörnans horoskop

Här kan du ta del av hennes tolkningar från stjärnhimlen just nu i horoskopet för kommande period:

Väduren 5/1-19/1

Relationer, horoskop

Du börjar perioden med en fullmåne som påverkar hem och familj. Du fullbordar planer du haft och som verkligen uttrycker din kärlek till de egna samtidigt som du visar att du klarar av att samtidigt axla ansvar på jobbet. Bra gjort! Du kan dessutom räkna med att det du gör nu kommer att ge lön för mödan.

Arbete, januari

Karriärplaner fortsätter att vara gynnsamma även om du just nu inte har alla svar du behöver för att kunna ta dig framåt. Merkurius, budbäraren, tar du lite väl lugnt just nu! Är du född 30/3-9/4 är det extra kännbart.

Kärleksliv

Jupiter i Väduren ger dig luft under vingarna! Det är dags att tänka stort. Jupiter har dessutom förenat sig med Venus och lovar mycket gott sällskap. Nya vänner och kärleksintressen står för dörren. Dessutom hjälper Mars krafter till runt 10/2. Tänder det inte till omedelbart, händer det inom kort.

Oxen 5/1-19/1

Din styrare Venus har nu påbörjat sin resa i Vattumannens tecken. Nu känner du att det är dags att öppna livets dörrar för nya sorters människor. Du glömmer inte de gamla kontakterna men vill gärna träffa sådana som är lite annorlunda – det ger stimulans!

Kärleksliv, horoskop

Mars ger Venus draghjälp på den fronten under perioden så både kärlek och vänskap får en skjuts framåt. Visst låter det lovande? Ta det lilla lugna när Venus möter oförutsägbara Uranus vid periodens slut. Det kommer överraskningar. För alla Oxar är just Venus tema om kärlek och skönhet prio 1. Även karriären speglar Venus tema.

Ekonomi

Äntligen börja saker och ting reda ut sig ekonomiskt! Du har koll på läget och kan skrida till handling. Du vet vad du har att förhålla dig till. Bäst är ändå att gå försiktigt framåt.

Oxar födda 23-24/5 ska fortfarande hålla i hatten. Mycket nytt händer i livet. Lycka till med en ny och fräsch tillvaro!

Tvillingarna 5/1-19/1

Mars har befunnit sig i ditt tecken sedan augusti 2022. Vilken resa det ha varit! Mars har tagit några omvägar under tiden som gått men nu går han raka vägen framåt! Är du född runt 30/5 är du speciellt påverkad nu men alla Tvillingar märker att de inte längre känner sig fastklistrade på plats utan kan ta bestämda steg framåt.

Ekonomi, horoskop

Fullmånen 6/2 sätter fokus på ekonomin. Då gör du slag i planerna.

Allt som har att göra med resor eller utbildning gynnas nu. Väl på väg i någon ny riktning finns föremålet för varma känslor. Venus som nu är i i Vattumannen harmoniserar fint med ditt stjärntecken.

Arbete, januari

Våga ta initiativ inom karriären! Jupiters inflytande ger dig mod och framåtanda, just nu mest för er födda 22/5-23/5 men troligtvis är ni många som känner sig mer äventyrliga även när det handlar om att utforska nya mål.

Kräftan 5/1-19/1

Fullmånen blickar på alla Kräftor i början av perioden. Alla känslor växer i styrka med de flesta känslorna är ändå goda. Ta vara på dem!

Relationer, januari

Med partners finns fortfarande en del saker som behöver redas ut men för Kräftor födda kring 1/7 börjar det klarna. Merkurius skapar då större klarhet. Äntligen!

Djupare relationer lovar Venus alla Kräftor. Är du redo nu att visa världen vad du känner och för vem? Det blir en period av omtumlande upplevelser. Runt 15/1 kan du vänta dig det oväntade. Rid ut en eventuell storm. Det lägger sig strax.

Arbetsliv, horoskop

Nu kommer nya erbjudanden inom karriären. Smida medan järnet är varmt, speciellt er födda 22-25/6. Du har större chanser nu än på länge att visa upp dina färdigheter och kompetens. Vardagen blir intressantare när du får nya uppgifter och får agera mer självständigt. Kom i form inför dina nya uppdrag!

Lejonet 5/1-19/1

Kärleksliv, relationer

Din förmåga att charma är det inget fel på, i synnerhet under denna period. Venus och Mars tillsammans i harmonisk vinkel till Lejonets tecken ger dig framgång inom kärleken. Efter 12/1 lossnar det verkligen! Är du född runt 1/8 har du exceptionellt flyt.

Du omger dig med kärleksfulla personer och livet visar sig från sin vackraste sida. Saturnus är dock fortfarande med i bilden för alla Lejon när det gäller relationer, speciellt Lejon födda 15-17/8. Saturnus påminner om det ansvar relationer för med sig.

Arbetsliv, januari

Lejon födda 7-8/8 kan fortfarande uppleva att det är upp-och-nedvända världen på hemmafronten. På sikt blir det en ny miljö som bättre speglar dig som person. Stora förändringar väntar. Samma sak kan sägas om karriären. Det är onekligen intressanta saker på gång.

arbetet är det nu bättre flyt. Snart kan du planera utan att vänta dig bakslag. 9-10/1 kommer nya idéer till dig som du kan sätta i verket framöver.

Jungfrun 5/1-19/1

Din styrare, Merkurius, står kvar i Stenbockens tecken och för dina tankar till allvarligare ting. Du är realistisk i dina förväntningar men var inte pessimistisk. En del av det du tänker på nu håller du för dig själv speciellt om du är född 1-13/9.

Kärleksliv, januari

Snart vet du precis vad du tycker och tänker och tar bladet från munnen speciellt i kärlekssammanhang. Uranus bidrar med klarsyn och goda idéer i början av perioden.

Med Venus krafter som påverkar din vardag kan du känna dig mindre benägen att slita ont. Inflytandet varar perioden ut. Helst vill du ägna dig åt relationer både privat och på arbetsplatsen. Om möjligt vill du syssla med sådant som bidrar till just goda relationer eller har ett kreativt inslag.

Mars vänder nu riktning i karriärdelen av ditt horoskop. Det har känts som en lång väntar men du går planerna framåt. Främst gäller det er födda runt 1/9. Ha inte bråttom och var diplomatisk. Mars ger mod men kan ibland gå för hårt framåt.

Vågen 5/1-19/1

Relationer, kärlek

Din styrare, Venus har nu gått in i Vattumannens tecken där hon harmoniserar fin-fint med ditt stjärntecken! Dessutom har hon placerat sig så att hon lyser extra starkt på kärlekens område. Lycka utlovas och trevliga stunder av alla de slag. Detta är också ett socialt inflytande så det är till att gå ut och roa dig. Kreativiteten är också på topp.

Vid periodens slut kan plötsliga avbrott inträffa – inget livsavgörande men du behöver vara flexible. Uranus utmanar status quo. Andra kan handla på ett sätt du inte väntat dig.

Jupiter gynnar partnerskap på ett sätt som inte varit aktuellt på många år! Söker du en partner kan du finna en. I vilket fall som helst ökar din speciella publik i omfång.

Arbetsliv, horoskop

Fullmånen i början av perioden kastar sitt ljus på karriärfrågor. Det innebär stor uppmärksamhet på dig personligen. Du får se resultat av det du presterat hittills.

Är du född 21-22/10 uppmanar Pluto till djupgående förändringar. Född på nytt, blir du!

Läs mer: Hårresande sammanträffandet – stjärntecknet som oftast blir kallblodiga seriemördare

Skorpionen 5/1-19/1

Relationer, januari

Uranus som söker nya oprövade vägar pockar på Skorpioners uppmärksamhet, speciellt er födda 7-8/11. Det är spännande tider som väntar, inte minst på partnerfronten. Du behöver förnyelse.

Venus är nu tillsammans med Saturnus på hemmafronten. Venus vill försköna och Saturnus manar till att skapa en stabil och varaktig hemmiljö. Bjud in och visa vad dessa två himlakroppar har åstadkommit hemma hos dig.

Jobb, karriär

Mot perioden gör du ett dynamiskt intryck inom karriären. Du är en kraft att räkna med! Det är din styrare, Pluto, som gör stort intryck då.

Fullmånen riktar uppmärksamheten mot fjärran land. Du fullbordar planer. Är det inte aktuellt med en resa finns det gott om stimulans hemmavid. Du är nyfiken och kunskapstörstig. På något sätt ser du till att vidga dina vyer.

Ekonomi, horoskop

Definitiva planer på vidare utveckling börjar nu att bära frukt. Du vet vad som ska avsluta och vilka planer du ska gå vidare med. Ekonomiska faktorer finns med i bilden.

Skytten 5/1-19/1

Jupiter som har domän över Skyttens tecken står nu i Vädurens tecken och skapar en period fram till maj då styrka, självständighet och äventyr är de mest framträdande teman. Just nu är det Skyttar födda 23-26/11 som får störst utdelning av Jupiter.

Kärleksliv, januari

Tankarna kretsar mycket kring kärleken under tiden. Redan i början av perioden kan du reda ut eventuella missförstånd med en partner. Ni kan prata ut och känna att ni kommer närmare varandra. Mars har nämligen haft en hel del att säga till om de senaste månaderna inom partnerrelationer och det kan stundvis har funnits en del irritationsmoment.

Mars värnar inte lika mycket om harmoni som Venus som i dagsläget är definitivt med i bilden! Nu är i alla fall utsikterna att nå samförstånd bättre. Det gäller även i relation andra.

Jobb, arbete

Funderingar kring karriären börjar klarna. Snart kan du ta steg framåt speciellt om du är född runt 1/12.

Stenbocken 5/1-19/1

Merkurius står fortfarande kvar i ditt tecken och berättar om hur ovanligt rastlös du känner dig men ändå stimulerad av allt som händer runt omkring. Mot periodens slut reder du ut begreppen men redan i början märker du att du får nya, hjälpsamma infallsvinklar. Du landar i ett bättre förhållningssätt till det som sker.

Jupiters generositet märks hemma. Det sker efterlängtade förbättringar! Jupiters inflytande känns starkast hos Stenbockar födda 22-25/12. Jupiter kommer strax till resten av er Stenbockar!

Kärleksliv, januari

Kärleken är ett tacksamt kapitel för er födda 6-7/1. Det är ljuva vindar som blåser! Alla Stenbockar är inne i en lång period då kärleksrelationer lockar fram nya egenskaper hos er. Barn bidrar till förnyelse och kreativiteten växer i styrka.

Fullmånen fokuserar på partnerskap i början av perioden. Fullmånen ger större klarhet när det gäller både dig och din partners behov.

Läs mer: Här är stjärntecknet med störst chans till rikedom

Vattumannen 5/1-19/1

Relationer, kärlek

Venus, kärleksgudinnan, i ditt tecken under perioden lyser verkligen upp tillvaron. Du är mer än vanligt charmerande och lyhörd för andras behov. Det märks också att du får mer uppskattning från andra. Njutning är ett nyckelord för perioden speciellt i sällskap med andra. Dessutom, där det funnits låsningar inom kärleken verkar det äntligen lossna mot periodens slut. Gamla problem blir som bortblåsta.

Funderingar du burit på börjar också utmynna i tydliga ställningstagande. Vänta en tid ändå innan du yttrar dig. Fler inflytanden kommer strax som påverkar ditt slutgiltiga beslut.

Hemma växlar inflytanden. Uranus är kvar inom hemmets väggar och strävar, som Uranus brukar, efter brytningar mot det invanda. Det kan komma till uttryck på olika sätt men Vattumän födda 4-5/2 behöver verkligen komma loss ur ett gammalt sätt att definiera sitt hem.

Arbete, horoskop

Saturnus jobbar på med er födda 12-14/2. Saturnus gåva är mognad och konkreta mål här i livet. Vad vill du uppnå? Du har nu den fokus och uthållighet som behövs för att formulera och förverkliga mål.

Fiskarna 5/1-19/1

Inspirationen är på all-time-high om du är född 13-14/3. Omge dig med människor som är lika idealistiska som du är. Du är själv kreativ och längtar in i vackrare och skönare miljöer. Tänk ändå på att ha åtminstone en fot kvar på jorden!

Hemma har Fiskar födda 27-28/2 det fullt upp. Tappa inte humöret. Använd ett extra tillskott av viljestyrka till att reda ut både praktiska och känslomässiga problem hemma. Snart märks att du får utdelning för dina insatser.

Arbete, jobb

Nu och fram till mitten av maj kommer många av er att välja att vara lite mindre utåtriktade. Karriären, i all ära – och där finns nya, positiva inslag – kommer inte att ha lika stor betydelse som det inre livet. Alla former av kreativitet, andlighet och omsorg för andra präglar tillvaron. Neptunus, din styrare, går på steroider!

Relationer, januari

Fullmånen i början av perioden sprider glans över kärlekslivet. Du är lycklig och får ditt lystmäte av positiv uppmärksamhet.