Mitt horoskop: Årsskiftet 2022-2023

Hur ser kommande tid ut för just ditt stjärntecken? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog som gäller för årsskiftet och perioden 22/12 2022-5/1 2023.

Astrohörnans horoskop skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, en av Sveriges främsta astrologer.

Kerstin har över 35 års erfarenhet av astrologi och har både skrivit böcker, hållit i kurser, och föreläst om ämnet.

Utöver det har hon även en kandidatexamen i filosofi från Wayne State University i USA och driver en egen hemsida med fokus på astrologi.

Kerstin, Astrologen
Kerstin Bylund-Paulsson skriver Astrohörnans horoskop

Här kan du ta del av hennes tolkningar från stjärnhimlen just nu i horoskopet för kommande period:

Horoskop december-januari

Väduren 22/12-5/1

Relationer, kärleksliv

Nu är han här!! Jupiter, den gynnsammaste av alla planeter är nu i ditt tecken. Dörren till livet står på vid gavel och just nu är Vädurar födda 21-22/3 de som står längst fram i kön för att ta del av godsakerna, inte minst på kärleksfronten. Önskar du påfyllnad på det området får du det, med råge!

Arbete

Karriären är fortsatt i fokus. Smida medan järnet är varmt! Tre planeter hjälps åt för att förverkliga dina planer. Merkurius, som ger oss information ser ut att backa i sin rörelse så du kan avvakta lite med beslut. Längre fram har du fått nya infallsvinklar som ger dig en bättre grund för beslut du vill fatta.

Nymånen

Nymånen uppmuntrar till resplaner som lovar att bli minnen för livet. Välj något riktigt äventyrligt. Studier gynnas också just nu. Kunskapstörsten växer.

Den 23 december är det nymåne i Stenbockens tecken. Foto: Shutterstock

Oxen 22/12-5/1

Kärleksliv

Kärleken kräver eftertanke just nu vilket inte innebär att det blir en tråkig period. Tvärtom. Det kan hända en hel del, speciellt om det blir möten med en gammal flamma men du vill ta tid att tänka och känna efter.

Arbete

Karriären fortsätter att vara i fokus, speciellt för Oxar födda kring 13-14/5. Räds inte utmaningarna. De ger resultat. Kör på bara även om det är lite slitigt.

De första dagarna i januari är månen i Oxen och då är det verkligen fokus på just dig. Du märker att just du behövs och du blir verkligen djupt berörd. Du vill ge lika mycket som du får.

Spänn säkerhetsbältet om du är född runt 5/5. Uranus, som manar till förändringar är definitivt på besök. Gamla vanor ska bort! Du blir mer ditt sanna jag.

Tvillingarna 22/12-5/1

Relationer

Partnerskap är främst i tankarna i början av perioden. Just den 22/12 kan bli speciellt spännande med månen i den delen av horoskopet. Du vill definitivt inte vara själv. Ta fram din kompromissvilja speciellt om du är född 30/5-2/6. En alltför stark vilja tjänar inte dina syften nu när det gäller partnerförhållanden.

Arbete, horoskop

Neptunus skapar lite förvirring och osäkerhet inom karriären speciellt om du är född runt 14/1. Det klarnar första veckan i januari. Då inser du att det du verkligen är ute efter är uppgifter som känns mer meningsfulla för dig.

Mars är fortfarande i ditt tecken! Det ger ökat energi och framåtanda men du uppmanas att skynda långsamt. Du vill inte att det går fort och blir fel. Snart är det full fart! Järn som du har haft i elden hela hösten är redo att smida!

Nu flockar människor till dig. Det ser Jupiter till. Du berikas i både stora och småsällskap. Räkna med upplyftande möten!

Kräftan 22/12-5/1

Kärleksliv

Nya möten kan visa sig väldigt givande redan i början av perioden. Där har du en nystart som kan leda till dynamiska relationer. Solen, Merkurius och Venus har fortfarande strålkastarljuset på samarbete och partnerskap och nu kommer alltså än mer energi.

Fullmånen i Kräftan 6/1 är en tid av fullbordan. Har du undrat åt vilket håll utvecklingen går, får du besked då.

Arbete, horoskop

Världen ligger för dina fötter! Ingen kan mäta sig med de framgångar som väntar dig inom karriären. Vilka chanser som bjuds! Möjligheterna planet, Jupiter har nu tagit upp residens i karriärdelen av Kräftans horoskop. Först ut är de födda 22-23/6. Grattis!

Än ruvar du på planer bara du känner till. Tiden att visa vad du har i åtanke närmar sig. Din känslighet behöver samsas med det du vet är förnuftigt innan du skrider till handling.

Läs mer: Se upp om din partner har det här stjärntecknet – typen som oftast är otrogna

Lejonet 22/12-5/1

Jupiter väcker reslusten hos Lejon. Nya och spännande äventyr väntar. Söker du vidare horisonter på hemmaplan är perioden lämpad för studier. Nya kunskaper och intressanta möten väntar.

Relationer

Ta initiativet i kärleken! Nu vågar du chansa på att dina känslor för någon är besvarade. Mot periodens slut är det också Venus i Vattumannen som blickar intensivt på Lejon. Du visar upp dina charmigaste sidor och blir bemött på det sätt du önskar. Är du född 14-15/8 får du svaret på frågor du ställt din partner.

Arbetsliv

Fortfarande saknas den röda tråden inom karriären men är inte nödvändigtvis av ondo. Du behöver pröva på olika metoder innan du hittar den väg som passar dig bäst speciellt om du är född runt 8/8. Snart landar du!

Rutiner på arbetet är ännu inte riktigt klara. Var flexibel. Go with the flow.

Svenska artisten Lisa Nilsson är lejon. Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Jungfrun 22/12-5/1

Kärleksliv

Tidigt i perioden har du goda möjligheter på kärlekens område då nymånen gör sig aktuell just där. Det är läge för något nytt! Solen, Merkurius och Venus är fortfarande med i bilden och förgyller tillvaron. Den kan knappast bli bättre även om Merkurius håller tillbaka sina krafter vilken kan tyda på gamla upplevelser som behöver redas ut i innan du får optimal utdelning av solen och Venus.

Karriär, horoskop

Om det känns som om du tar två steg framåt och ett steg bakåt inom karriären ska du veta att den upplevelsen närmar sig sitt slut. Frustrationen över utvecklingen – eller avsaknad av utveckling – är mest påtagligt för er födda 4-8/9. Mars ger energitillskott inom karriären men har inte sin vanliga rörelse vilket ger en Mars med bromskloss!

Det är tungt på jobbet men uppskattningen kommer. Lärdomar som varar livet ut blir ett resultat.

Ekonomi, relationer

Resurser av alla de slag kommer din väg – i storformat! Det kan betyda något så värdsligt som pengar eller på en djupare nivå intensiva och innerliga kontakter med andra.

Vågen 22/12-5/1

Relationer

Jupiter ger ett vidgat inflytande där det står i horoskopet och från och med nu och fram till våren 2023 har han sin placering i Vågens sjunde hus av partnerskap. Det är just där Jupiters generösa krafter är verksamma. Som Våg gynnas du av nya relationer och en större kontaktyta än tidigare.

Kärleken får en skjuts framåt mot periodens slut men det minnesvärda nu och sedan några år tillbaka är Saturnus vistelse på det område. Saturnus kräver kvalité, inte kvantitet och du har blivit mer och mer noga med vem du släpper in i livet. Erfarenhet och klokhet är de gåvor Saturnus har skänkt, just nu mest för er födda 21-22/10.

Familjeliv

En nymåne som påverkar hem och familj uppmuntrar dig att planera nytt. Tänk men vänta med att implementera! Vissa saker har du inte hunnit tänka igenom.

På fullmånen 6/1 ser du karriären i ett nytt ljus. Tänk inte med känslorna!

Skorpionen 22/12-5/1

Kärleksliv

Tankarna kretsar fortfarande kring kärleken och du tycks ha svårt att dra några slutsatser. Du känner dig inte riktigt optimistisk och kanske till och med att kärleken kräver mer ansvar än du är villig att axla. Andra tankar gör sig gällande längre fram

Arbete, horoskop

Mellan 29-31/12 går tankarna till karriären, helger till trots. Det kan också handla om andra mål du har i livet som inte faller inom ramen för ”karriär” men som du också tycker är viktiga och vill ge utrymme för i ditt liv. Söker du ett jobb nu har goda chanser att lyckas. Eller vill du helt enkelt vara ledig mer? Oavsett vilket du väljer ger Jupiter dig möjligheter.

Relationer

Uranus skapar stimulans och kanske uppror i relationer. Behöver du ny stimulans? Skorpioner födda kring 8/11 känner förändringarnas vindar blåsa. Gamla relationer som vuxit med dig är inte i fara.

Hemma vilar ansvar men även där vill du förnya. Hemmet ska spegla ditt nya ”jag”.

Skytten 22/12-5/1

Styraren för Skyttens tecken, Jupiter, har nu växlat in i Vädurens tecken och uppmuntrar Skyttar att vara än mer äventyrliga, starka och självständiga. Dags att visa vad du kan och orkar! Skyttar födda 23-24/11 påverkas starkast under perioden.

Relationer

Kärlekslivet finns det ingen anledning att klaga på. En ny kärlek skymtas på horisonten. Passa på att roa dig också. Du är lekfull, kreativ och känner att kärleken och kreativiteten ger mer nu än mer jordnära frågor.

Även om kärleken och kreativiteten blomstrar finns det anledning att höja en varningens finger i kontakt med andra. Risken för lite väl intensiva kontakter finns, speciellt om du är född 1-4/12. Samarbete är bättre än konkurrens.

Pengar

Ekonomiskt sätt är Skyttar nu mer konservativa – inga överdrifter. God ekonomi råder för de flesta, speciellt nu när din kompetens är efterfrågad.

Läs mer: Stjärntecknet som oftast blir seriemördare

Stenbocken 22/12-5/1

Relationer, kommunikation

Stenbockar är föremål för högaktiva energier! De flesta livsområden påverkas. Solen, Merkurius och Venus står alla i ditt tecken. Solen ger livskraft, Venus fokuserar på relationer och Merkurius på den kommunikation vi har med andra. Du har många att träffa, många platser att vara på och ett livligt utbyte med både närstående och andra du möter på din väg. Merkurius rör sig (till synes) baklänges vilket innebär att all information inte finns till hands. Informationsflödet fungerar smidigare senare i januari. Är du född 18-19/1 känner du trycket!

Arbete

Strax innan periodens slut kommer nya inflytanden som öppnar upp möjligheter inom karriären. Du visar vad du kan och att du är öppen för nya idéer. Du imponerar.

Det vardagliga jobbet flyter inte riktigt enligt planerna. Du får göra om och rätta till. Inte så roligt men rikt på utvecklingen av färdigheter! Lev sunt så du orkar med.

Drottning Silvia är stenbock och fyller år den 23 december så nymånen äger rum. Foto: Pontus Höök/ TT

Vattumannen 22/12-5/1

Saturnus, Läromästaren, är fortfarande kvar i ditt tecken. De senaste åren har varit en tid av mognad, att formulera mål inför framtiden och vad eller vilka du vill ta ansvar för. Vattumän födda 11-12/2 känner detta starkast nu.

Relationer, horoskop

Kärleken tar tankarna i anspråk. Det är ett livsområde du lägger stora krafter på nu. Det är Mars, erövraren, som är på gång men Mars är lite trög för tillfället. Visserligen händer det mycket men framgångarna låter sig vänta. När Venus går in i ditt tecken 4/1 har du mer flyt.

Arbete

Ta en ordentlig funderare på ditt karriärmål! Snart bestämmer många av er för en helt ny inriktning. Känns det redan?

Oavsett yttre mål och händelser är Vattumän inne i en period då mycket händer inombords. Då behövs lugn och ro och tid att vara själv. Ge dig själv tid till eftertanke. Snart nog kommer du ut ur det inre rummet.

Fiskarna 22/12-5/1

Från och med nu vill du ge order, inte ta dem! Självständighet är ett vinnande egenskap ett tag framöver. Var inte rädd att fatta beslut och ta en ledarroll. Du får respekt och det främjar din karriär!

Relationer

Mot slutet av horoskopets period närmar sig en fullmåne med fokus på kärlekslivet. På en fullmåne upplevs allt som större, mer dramatiskt. Lev in i den känslan. Inspirationen är också på topp vilket tar fram dina kreativa sidor.

Hemmet är kanske inte den lugna vrån du önskar nu men kaos kommer före ordning! De du hållit på med sen i höstas syns snart och allt som ska fungera gör faktiskt det.

Känsligaste under perioden är Fiskar födda kring 13/3. Inflytandet ligger kvar ett bra tag. Börja meditera, lyssna på musik eller dansa till den! Det finns ingen i zodiaken som kan mäta sig med den känsligheter och inlevelsen som du har nu.

Horoskopen skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, här hittar du hennes böcker.