Mitt horoskop: Februari 2023

Hur ser kommande tid ut för just ditt stjärntecken? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog som gäller för februari 2023, mellan 2/2 till 16/2.

Astrohörnans horoskop skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, en av Sveriges främsta astrologer.

Kerstin har över 35 års erfarenhet av astrologi och har både skrivit böcker, hållit i kurser, och föreläst om ämnet.

Utöver det har hon även en kandidatexamen i filosofi från Wayne State University i USA och driver en egen hemsida med fokus på astrologi.

Kerstin, Astrologen
Kerstin Bylund-Paulsson skriver Astrohörnans horoskop

Här kan du ta del av hennes tolkningar från stjärnhimlen just nu i horoskopet för februari 2023:

Väduren 2/2-16/2

Fullbordan är nyckelordet för Väduren under perioden vad gäller romantiken. Den 5/2 händer det! Allt sätts på sin spets under fullmånens inflytande då. Du behöver vara flexibel eftersom Uranus är med i bilden och rör runt lite på området och Saturnus hänger på och påminner om vilka ramar du kan agera inom men det blir en spännande tid om än lite dramatisk.

Är du född 27-29/3 har du verkligen flyt. Du har all anledning att vara optimistisk. Välj vilka erbjudanden du vill tacka ja till. Vad håller i längden?

Du förstår vilket starkt intryck dina ord har 10-11/2. Merkurius och Pluto förenar sig i Vädurens tionde hus av karriär och livsmål. Tankar och ord ger konkreta resultat.

I början av perioden är Venus och Mars på kollisionskurs. Var stark i kontakt med andra men tävla inte. Tiden talar för att ta fram dina mjukare sidor.

Oxen 2/2-16/2

Venus, som styr Oxens tecken är kvar i Fiskarnas tecken. Där verkar Venus för omtanke, empati och ökat känslighet. Främst är det dina vänner som har den stora turen av bli mottagare av dina fina energier. Var ändå lite diskriminerande kring 15/2 då du kan vara aningen blåögd. Strax därpå får du, men hjälp av Pluto att genomskåda eventuella bluff.

Oxar födda 27-29 april hämtar krafter och får vägledning som för de närmare viktiga mål i livet. Det är månens noder (väldigt laddade punkter i horoskopet) som aktiveras.

Oxar har ett rikt inre liv just nu. Använd den inspiration du har tillgång till för att utveckla dina andliga eller konstnärliga sidor. Du uträttar mycket när du är själv! Detta till trots har du idéer om hur du vill utvecklas inom karriären. Dessutom för du fram förslag och presenterar dem för andra.

Tvillingarna 2/2-16/2

Det är fart värre på Tvillingar just nu, speciellt er födda 1-5/6. Skynda långsamt så blir det inte fort och fel. Du har den energi som krävs för att åstadkomma stordåd. Vila kan du göra längre fram! 4-5/2 är det ändå en bra idé att ligga lite lågt åtminstone i personliga relationer. På karriärfronten kan du lägga i en högre växel. Dynamiska inflytanden råder.

Venus är på första parkett hos alla Tvillingar under perioden. Kärlek, njutning och allt som gör livet vackrare känns extra viktigt. Venus får stöd av både Uranus som förnyar och Pluto som fördjupar för att göra perioden minnesvärd.

Fullmånen 5/1 sätter fokus på tankeprocesser och kommunikation. Klarhet i frågor finns nu och du fattar viktiga beslut men undvik drama. Då gör du större intryck.

Den 12/2 inleds en tid då förhandlingar och diskussioner tar en större plats i livet. Här testas din övertalningsförmåga! Håller du huvudet kallt och är flexibel lär det mesta sluta väl.

Kräftan 2/2-16/2

Fullmånen, som Kräftor är extra känsliga för, påverkar främst Kräftors ekonomi under perioden. Allt är klart nu. Du vet hur läget är och hur du vill agera framöver. Visst flyt har du, speciellt i karriärfrågor där du skördar framgångar som gynnar dig ekonomisk. Ändå blir du medveten om vilka gränser du har att rör dig inom och eventuellt kommer oväntade utgifter.

Kärleken är det inget fel på! Venus blickar vänligt på alla Kräftor. Försöker du vidga dina vyer genom resor eller studier ökar dina chanser att kärleken infinner sig.

Dags att ta vara på nya karriärchanser speciellt om du är född 28/6-2/7. Jupiter den stora gynnaren är nu besök i karriärdelen av horoskopet för första gången på tolv år.

Det är spänt läge för Kräftor födda 19-22/7. Gör plats i livet för nya inflytanden. Förnyelsen väntar på att få göra inträde. Du ligger lite lågt i vissa avseenden för att samla krafter. Det är bra och behövligt.

Lejonet 2/2-16/2

Fullmånen i ditt tecken 5/2 påverkar alla Lejonet men är du född kring 9/8 blir den väldigt kännbar. Du får en hel del uppmärksamhet vilket du brukar gilla men den här gången blir det inte enbart av det positiva slaget. Jupiter är med i leken och ger positiv uppmärksamhet men Uranus skapar oväntade inslag i det hela och Saturnus tvingar dig tillbaka ner på jorden ifall du svävat ut alltför mycket.

Åter till Jupiter som bär på glada nyheter. Du har fantastiska möjligheter att bredda dina horisonter. Du växer som människa när du ser dig om i världen, studerar eller varför inte sätta dina egna idéer på pränt? Du har nu en bred publik.

Med planeten Mars som hjälpreda är du är fortfarande ledaren bland dina vänner eller grupper du tillhör. Skillnaden från hur det varit tidigare i år är att du nu får lättare medhåll för dina planer. Akta dig bara för att försöka utöva för stort inflytande och blanda inte vänskap och pengar när Venus och Mars får ett spänt förhållande till varandra 4-5/2.

Venus position under perioden lovar intensiva upplevelser som berör dig på djupet. Du förstår bättre kärlekens transformativa kraft.

Jungfrun 2/2-16/2

Jungfruns styrare är kvar i Stenbockens tecken i början av perioden och sätter eftertryck på kärleken både till barn och vuxna. Mellan 9-11/2 kommer Plutos krafter att intensifieras på just det livsområdet men med hjälp av Neptunus mildare krafter kan en kris avvärjas. Det blir ett djupare samförstånd mellan dig och de/den du älskar.

Merkurius går in i Vattumannens tecken 12/2. Det är en utåtriktad placering för Merkurius som lockar till sällskap. Dessutom är Venus nu i en mäktig position gentemot Jungfrur så ut bland folk! Du kommer att visa upp dina bästa och charmigaste sidor och blir mycket positivt bemött.

Mot periodens slut gör du speciellt gott intryck på jobbet. Du anpassar dig till nya rutiner och ser att karriärplaner får en skjuts framåt. Är du född 3-7/9 har du mycket energi som du bör tygla för bästa resultat. Visa tålamod med dem som inte jobbar lika effektivt som du.

Fullmånetiden runt 5/2 vill du, trots andra inflytanden, vara för dig själv.

Vågen 2/2-16/2

Venus, din styrande planet, står kvar i Fiskarna perioden ut. Det skapar större känslighet hos dig och en vilja att sätta andras intresse före ditt eget. Det gäller även på jobbet.

Den 5/2 möter Venus Mars. Känslor och aktiviteter ökar i tempo. Du är hyperaktiv men som Våg lyckas du förmodligen hålla stressen under kontroll. Långväga gäster är att vänta, kanske till och med någon du hyser extra starka känslor för!

Fullmånen skapar dramatik bland vänner 5/2. Det kan bli lite för mycket av det goda sällskapet och allt flyter inte på som tänkt. Du får agera ledare i sammanhanget och strama åt om det blir för mycket av det goda.

Läromästaren Saturnus jobbar vidare inom kärleken, med barn och nöjen. Det viktiga just nu är att ta till dig erfarenheter som gjort dig klokare under Saturnus vistelse de senaste åren (!).

Månen i Vågen 10-11/2 ger dig uppmärksamhet. Du vill också känna dig behövd. Strax därefter är kärleken det du tänker mest på. Du lyckas tänka klart!

Skorpionen 2/2-16/2

Fullmånen landar i karriär och målsättningsdelen av Skorpionens horoskop. Du ser nu hur långt du kommit och behöver bestämma dig för nästa steg. Det är en stark lampa som lyser på just det området. Är du född kring 9/11 går inflytandet inte att ta miste på.

Man kan knappast klaga när Venus placerar sig så fint gentemot Skorpioner som hon gör nu! Du går gärna på röda mattan och rör dig i vidare kretsar. Det betyder inte att du inte kan ha ljuvliga stunder på tvåmanhand. Tvärtom! Njut under denna period. Det är du värd. Låt dig inte lockas in i konflikter 4-5/2. Då stiger temperaturen. Hettan kan användas till andra ändamål.

Vad gäller relationer vill ni födda 7-8/11 ha friare tyglar. Det gäller inte bara personliga relationer. Nya kontakter behövs.

Efter 12/2 tänker du mer på hem och familjerelationer. Du vill göra nytt och det krävs planering.

Skytten 2/2-16/2

Jupiter fortsätter att skapa strålande möjligheter att hitta en ny kärlek eller att utveckla en nuvarande. Barn kan också vara på tapeten. På det stora hela ser livet mer spännande ut med massvis med roliga aktiviteter. Ta för dig!

Fullmånen 5/5 pekar mot mer exotiska miljöer. Skyttar gillar att resa och här erbjuds exotiska miljöer som väntar på att upptäckas. Inre resor eller resor i böckernas värld kan vara minst lika spännande.

Provocera lagom! Med Mars i skarp vinkel mot Skyttar – speciellt om du är född 3-7/12, väntar konflikter om du inte väger dina ord på den berömda guldvågen. Du kan få oväntat hårt motstånd.

Trots det äventyrliga inslaget under perioden får hemmet stort utrymme i dina tankar. Du älskar ditt hem och vill försköna det ytterligare. Bjud hem släkt eller vänner.

Månen i Skytten 14-15/2 sätter fokus på dina behov som människa men gör dig samtidigt medveten om andras. Dagarna präglas av känslighet.

Stenbocken 2/2-16/2

Vid periodens början syns Merkurius fortfarande i ditt tecken. Det kan skapa rastlöshet och en känsla av att du behöver vara på flera platser samtidigt. Du är minst sagt upptagen.

När Merkurius förflyttar sig till Vattumannens tecken 12/2 skiftar fokus i Stenbockars horoskop till materiella ting: ekonomin, naturen, maten och det kroppsnära. Det blir några turer på de nämnda områden ett tag framöver men lite oväntade vändningar och krav på att vara extra skärpt. Läromästaren Saturnus har befunnit sig på samma område i några år så nu har Stenbockar fått bättre kläm på hur de ska agera och prioritera.

Mars är kvar i Tvillingarnas tecken och håller på för fullt på området arbete och hälsa. Se till att kroppen fungerar som en väl smord maskin! Få behövlig vila. Där Mars står nu sätts press på effektivitet och inte minst samarbete.

Expansion sker på hemmafronten på ett eller annat sätt.

Venus ler mot Stenbockar under perioden med hjälp av Uranus som förnyar och Pluto som fördjupar – vilka häftiga kombinationer.

Vattumannen 2/2-16/2

Den mognadsprocess som pågått i några år börjar gå mot sitt slut. Du har lärt dig mycket och vuxit som person. Du har satt upp nya mål och axlat ansvar. Saturnus har varit i farten! Nästa gång han är i Vattumannens tecken blir cirka 2050!! Vilken resa du har varit med om.

Fullmånen 5/2 blir en tid av förhöjd medvetenhet om inte bara din närmast partner, men även andra du umgås med. Eventuellt blir det den dramatik man ofta förknippar med en fullmåne men oavsett blir det en tid av nya insikter.

Lusten att konsumera kan vara tydlig under perioden när Venus är i farten så som hon nu är i Vattumannens horoskop. Du kan göra kloka inköp eller investeringar men det är bäst att vara konservativ och jordnära så länge Neptunus delar plats med Venus och kan skapa oreda på ett livsområde som kräver ordning och stabilitet.

Det är en stadig låga som brinner inom kärleken och du ger den näring!

Fiskarna 2/2-16/2

Det är nog roligt att vara Fisk under perioden, nu när Venus, kärleks- och skönhetsgudinnan har tagit plats i just Fiskarnas tecken. Du är extra öppen för inviter och har en förmåga att ta fram det bästa hos andra. Eventuellt vill du undvika allt för mycket hårt arbete och istället lägga dina energier på relationer, nöjen och allt som gör livet (och dig själv) vackrare. Alla Fiskar tar del av Venus inflytande.

Det kan bli mer klirr i kassan under perioden men tänk på att det kommer en morgondag. Var inte för ivrig att sätta sprätt på det som kommer in.

Även den här perioden visar att du lägger ner mycket kraft på hem och familj och att skapa och behålla trygghetskänslan. Mars ”krigar” för hem och familj nu.

Fullmånen 5/2 gör dig uppmärksam på frågor kring ditt mående och hur din arbetssituation påverkar dig. Du ser saker tydligare än tidigare och kanske utarbetar en plan för hur du ska tänka framöver för ditt eget bästa.

Horoskopen skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, här hittar du hennes böcker.