Foto: Erik Simander ,TT / Shutterstock

Mitt horoskop 2022: December

Hur ser kommande tid ut för just ditt stjärntecken? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog som gäller för december och perioden 8/12-22/12 år 2022.

Astrohörnans horoskop skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, en av Sveriges främsta astrologer.

Kerstin har över 35 års erfarenhet av astrologi och har både skrivit böcker, hållit i kurser, och föreläst om ämnet.

Utöver det har hon även en kandidatexamen i filosofi från Wayne State University i USA och driver en egen hemsida med fokus på astrologi.

Kerstin, Astrologen
Kerstin Bylund-Paulsson skriver Astrohörnans horoskop

Här kan du ta del av hennes tolkningar från stjärnhimlen just nu i december:

Väduren 8/12-22/12, Horoskop

Arbete

Du kan tala för din sak under perioden och gör det dessutom med finess. Harmonifrämjande Venus är med i bilden tillsammans med budbäraren Merkurius. Andra lyssnar på dig och du framstår som en självklar auktoritet som vet att ta hänsyn till andras åsikter. Fullmånen vid periodens början blir extra spännande och kan driva saker till sin spets.

En längre tid då du vänt dig inåt och föredragit att vara mer bakom kulisserna är nu slut! Jupiter, den stora gynnaren gör nu sitt inträde i Vädurens tecken. Massor med möjligheter väntar på ett flertal plan. Ta för dig! Livet är verkligen ett äventyr.

Relationer

Samarbete och partnerskap är i fokus 17-19 december. Njut på tumanhand eller i goda vänners sällskap. Du får uppmärksamhet men är du född 17-18/3 bör du se upp och inte brusa upp om du känner dig provocerad.

Oxen 8/12-22/12, Horoskop

Ekonomi

Återgå till att revidera din budget. Du hittar nya vägar att få saker och ting att gå ihop ekonomiskt. Din uppfinningsrikedom sätts på prov men du klarar den uppgiften.

Även under denna tvåveckorsperiod har du mycket att inhämta genom studier (formella eller egna), resor eller kontakter med människor vars erfarenheter berikar ditt liv. Du längtar efter ”den stora bilden” – de kunskaper som sträcker sig bortom det vardagliga.

Karriär

Kämpa på inom karriärfrågor. Du har fortfarande medvind. Saturnus ger dig den uthållighet som behövs. Just nu är ni födda 10-14/5 speciellt drivna. Pluto, som skänker rikedomar blickar nu på Oxar födda 18-19/5 även här, inom karriären, eller om du har andra viktiga mål du vill ro i land.

I slutet av perioden börjar du upptäcka hur mycket du kan åstadkomma när du är för dig själv i din egen lilla kammare.

Tvillingarna 8/12-22/12, Horoskop

Det är fortfarande full fart på Tvillingar med Mars kvar i tecknet men en del av er vill ta steg för att dra sig tillbaka hellre än köra vidare framåt. Det krävs också handling. En ny växel ska läggas i men innan det kan ske finns mycket att göra för att innan de nya planerna kan ta fart.

Ekonomi

Tankarna kretsar mycket kring allvarliga frågor. Du behöver planera noggrant innan vissa avslut görs. Även ekonomiska frågor tar din tid i anspråk.

Fullmånen när perioden börjar placerar dig i strålkastarljuset. Det gagnar dig. Du får en positivt inställd publik! Och, den kommer att växa. Snart finner du dig i helt nya och stora sammanhang. Gamla som unga välkomnar dig in i sin krets.

Kräftan 8/12-22/12, Horoskop

De första dagarna under perioden är du extra känslig för påverkan från andra. Du reagerar mer subjektivt och kan därför gå till ytterligheter i både positiv och negativ riktning. En speciell laddning finns 11 december för er födda 13-22/7.

Molly Sandén är kräfta. Foto: Claudio Bresciani / TT

Relationer, kärlek

Relationer är i allra högsta grad en prioritet nu. Det finns mycket att prata om och att reda ut. Goda möjligheter finns eftersom du visar upp dina mest diplomatiska sidor. Du får draghjälp av Jupiter och Neptunus som bidrar med klokhet och medkänsla. Pluto är också med i bilden och skapar beständiga förändringar. Tänk på att detta gäller relationer i största allmänhet.

Arbete

Saker håller på att hända på arbetsplatsen. Gör dig redo! En ny dag gryr. Se till att du är i god form så att du kan anta nya utmaningar.

Läs mer: Fyra folkkära kändisar som har samma stjärntecken

Lejonet 8/12-22/12, Horoskop

Relationer

Använd perioden för att finputsa dina närmaste relationer. En längre period av lärdomar närmar sig sitt slut. Du har lärt dig nya sätt att umgås på, vare sig det handlar om de allra närmaste eller andra du möter i din vardag. Du är en partner att räkna med.

Karriär, arbete

Dina vardagliga sysslor skänker stor glädje just nu med både Venus (skönhet, konst, relationer) och Merkurius (kommunikation) på besök. De två är aktiva nu i den delen av horoskopet vi förknippar med arbete (vardagen) och hälsa. Du gör ditt bästa för att främja goda relationer på arbetsplatsen och ser till att alla är insatta i vad som ska göras för att nå bästa resultatet. Det uppskattas!

Du ska också packa resväskan! Nu är det dags att ge sig ut i världen. Du kan inte jobba hela tiden.

Jungfrun 8/12-22/12, Horoskop

Kärleksliv

Många avundas dig nu. Du har väldigt roligt på fritiden. Kärlekslivet blomstrar. Venus visar fram sina mest generösa sidor. Vad mer kan man önska sig?

Du är inne i en kreativ period. Dina alster är praktiska och du föredrar att arbeta med material som kommer direkt från naturen. På tal om naturen, så är perioden lämpad för att ta på dig ryggsäcken och ge dig ut på en vandringstur. Du vill ut i det fria.

Arbete, karriär

Karriärmässigt känner du att du går baklänges istället för framlänges speciellt om du är född 4-8/9. Frustration och kort stubin kan bli resultatet speciellt med Mars aktiv på området! Egentligen är det en tid att gå över gamla rutiner och se vad som kan göras bättre framöver. På så vis blir perioden positiv. Likaså humöret.

15-16 december känner du dig på alerten. Du har också bra koll på hur du känner inför sådant som sker. Förändringar står för dörren. Du kanske anar vilka.

Vågen 8/12-22/12, Horoskop

Du börjar perioden med en fullmåne som fokuserar på fjärran land, att gå på upptäcktsfärd. Har du inte möjlighet att komma iväg kan du uppleva mycket i böckernas värld. Du är vetgirig och sanningssökande.

Relationer, vänskap

Venus, Vågens styrare, lämnar Skytten 10 december och förflyttar sig till Stenbocken där hon uppmanar till ansvar i relationer och att satsa på varaktighet hellre än kortsiktiga förbindelser.

Både Venus och Merkurius är nu på besök i ditt hem och du anstränger dig verkligen för att skapa en vacker miljö där många stimulerande samtal och aktiviteter kan pågå.

Kärleksliv

Månen 16-18/12 ger energi. Då längtar du efter gemenskap och ömsesidig kärlek. Det gäller all Vågar men med extra krydda för er födda 13-15/10.

Periodens sista dagar gör Jupiter sin entré i ditt sjunde hus av partnerskap. Vilken lycka! Massor med nya människor kommer in i livet.

Skorpion 8/12-22/12, Horoskop

Relationer

Du har mycket på hjärtat som du vill ge uttryck för under perioden. Tänk på vad du skulle vilja säga. Snart är det dags att ta bladet från munnen och du vill vara säker på att du uttrycker dig så att du blir förstådd – att dina djupaste känslor kommer till uttryck.

Kurser och resor kan ge dig nya infallsvinklar i en mängd funderingar du bär på.

Månen i Skorpionen 19-20 december ger dig god tillgång till dina känslor, båda de positiva och de negativa. Insikt är alltid av godo! Är du född 8-9/11 kan Aha-upplevelserna avlösa varandra.

Karriär

Fortfarande försöker du ändra kurs, speciellt i arbetet, men det kan kännas som om du simmar mot strömmen. Det tar mer tid än du tänkt och det kan visa sig att du får svårare än vanligt att påverka din situation. Ta ett steg i taget tills du når ditt mål.

Skytten 8/12-22/12, Horoskop

Pengar, ekonomi

Ekonomin är ett glädjeämne just nu. Det blir klirr i kassan, mycket på grund av din egen företagsamhet och uppfinningsrikedom. Du har råd att skämma bort dig.

Skytten Sanna Nielsen kan vänta sig lite extra klirr i kassan kommande period. Foto: Erik Simander / TT

Relationer

Din kontaktyta har vidgats den senaste tiden och perioden är inget undantag. Många kontakter, nya som gamla, rycker i dig och får dig att känna eftertraktad. Njut av alla de spännande kontakterna men avvakta innan du har klart för dig vilka som blir bestående och vilka som har bara varit med för stunden. De sist nämnda har också bjudit på fina upplevelser. Skyttar födda 4-9 december märker att möten de har är speciellt intensiva. Skyttar född kring 15 december föredrar nu att ligga lite lågt. Sviktar självförtroendet?

Kärleksliv

Periodens stora nyhet är att Jupiter, den mest gynnsamma av alla planeter, nu sprider sin glans över kärlekslivet, barnen och lockar fram din kreativa ådra. Mer om detta nästa period!

Stenbocken 8/12-22/12, Horoskop

Kärlek

Venus i ditt tecken visar på vikten av kärlek i ditt liv. Du är en glädjespridare nu och får också bevis på att du är älskad och uppskattad. Din kärlek tycks också ha fått vingar på fötterna (som Merkurius). Du förflyttar dig från plats till plats för att skänka andra glädje. Venus är speciellt uppmärksam mot er födda 22/12-5/1.

Jobb, arbete

Fortfarande kan det kännas trögt på jobbet men det du gör nu är inte meningslöst. En långsam process kan behövas för att det nya som kommer blir helt rätt.

Stenbockar födda runt 18 december märker att livet håller på att ta en betydande vändning. Se framtiden an med tillförsikt!

Hemma händer en hel del nu. Det känns större, friare och trivsammare. Jupiter kommer hem till dig med de stora gåvorna. De nya möjligheterna som finns där varar fram till våren.

Vattumannen 8/12-22/12, Horoskop

Saturnus har fortfarande huvudrollen i livets drama hos många Vattumän. Är du född 10-12/2 kan Saturnus roll vara speciellt kännbar nu. Du är medveten om livets allvar och känner att du behöver prestera, inte enbart inför andra utan även för dig själv. Du arbetar tålmodigt och lägger sten för sten, så att säga. Till sist ser du att du har nått det mål du satt för dig själv. Ordna saker hemma första och främst. Förnya. Då har du en stark bas att stå på i livet framför dig. Glöm inte att ta tid för dig själv. Just nu behöver du vara lite mer för dig själv, lycklig i ditt eget sällskap.

Relationer, kärlek

Kärlekslivet är ett hett ämne även om det går på sparlåga under en tid. Ibland måste saker gå bakåt ett tag innan det kan gå framåt med förnyade krafter. En gammal kärlek kan göra sig påmind. Är ni inte riktigt klara med varandra?

Vid periodens slut gör Jupiter dig mer kontaktsugen. Du rör på dig mentalt och fysiskt.

Fiskarna 8/12-22/12, Horoskop

Pengar, ekonomi

Jupiter kommer, från och med nu och fram till våren, kasta sitt välvilliga ljus över den delen av horoskopet vi förknippar med materiella frågor: det jord- och kroppsnära men också ekonomin. Räkna med mer pengar att röra dig med men glöm inte de rikedomar naturen erbjuder eller det kroppen mår bra av.

Neptunus, Fiskarnas egen planet är fortfarande stark hos alla men speciellt kännbar om du är född runt 13/3. Inspirationen och drömmarna växer i styrka vilket är underbart men ha fötterna kvar på jorden.

Privatliv

Hemmet är skådeplatsen för många diskussioner och framtidsplaner som verkar ta sin tid innan de kan förverkligas. Lägg band på irritationen! Du får ta hänsyn till många åsikter och diverse behov.

Relationer

Nu blir du påmind om att dina vänner behöver dig. Du har mycket att ge i alla typer av sociala sammanhang – stora som små. Dessutom axlar du rollen som den vuxna, ansvarstagande i sammanhanget.

Horoskopen skrivs av Kerstin Bylund-Paulsson, här hittar du hennes böcker.